Utsmycka väggarna hemma

När man har ett nytt hem är det få saker som är så roliga som att få inreda, och inte minst utsmycka väggarna. Den enorma mängden alternativ gör att man får nästan obegränsat spelrum att vara kreativ och skapa något helt eget. I den här texten ska vi försöka förmedla lite inspiration till just dina väggar.

Tavlor kan se ut på många sätt

Vilka stilar finns det?

När det gäller att designa interiör och välja tavlor kan du såklart göra precis hur du vill, men du kan titta lite på de stilar som är och har varit populära för att få inspiration. Börja med att fundera på vilket intryck du vill att helheten ska förmedla: mörkt eller ljust? Öppet och fräscht eller ombonat och mysigt?

När du bestämt dig för hur du vill att resultatet ska bli så kan du börja titta på enskilda tavlor och möbler. Var du tittar avgörs såklart av din budget, men man behöver faktiskt inte alltid spendera en förmögenhet för att det ska bli fint hemma, man kan trixa mycket med ramar och placering.

Tänk på ljuset

Hur ljuset faller över en målning kan göra extrem skillnad i hur det färdiga intrycket blir. En tavla med glasram kan bli helt tillintetgjord av en direkt solstråle från ett fönster eller en lampa då ytan speglar så mycket. Resultatet blir att tavlan eller bilden i ramen helt enkelt inte syns. En matt tavla kan istället bli ännu finare av direkt ljus från till exempel en spotlight.

Testa, fundera och jämför

När man ägnar sig åt inredning och att dekorera blir det aldrig riktigt som man såg resultatet i huvudet, men det betyder inte att det inte blir bra. Ge dig själv möjlighet att ändra dig, sätt inte upp fasta upphängningar innan du absolut måste, testa många olika inredningar innan du bestämmer dig och möblera regelbundet om – miljöombyte mår man dessutom bra av.