Skapa en fin inredningsmiljö

Ett hem som får dig att trivas bara du kliver in genom dörren och som får dig att känna att här vill du bo? Det är en dröm för många men sanningen är att det inte alls är särskilt svårt att skapa. För att få till den där inbjudande känslan finns det enkla knep att ta till. Det handlar om att hitta en balans i bostaden genom att sätta sin egen personliga prägel på den.

En vacker inredningsmiljö i hemmet

Att trivas i sitt hem

Den inredningsmiljö du väljer att skapa i hemmet är minst lika viktig som din arbetsmiljö. Att komma innanför ytterdörren efter en lång dag ska kännas inbjudande och axlarna och kroppen ska automatiskt slappna av så fort man hängt av sig ytterkläderna. Satsa på att skapa en atmosfär som får dig att längta hem.

Med små medel kan du komma långt. Det handlar i många fall inte om att göra en totalrenovering av bostaden, utan att addera detaljer och skapa trivsamma ytor. Om du bor trångt är det en god ide att inreda på höjden genom att nyttja tomma ytor med hyllor och liknande. Textilier, så som mattor och filtar, ger en varm känsla till hemmet och kräver inga större investeringar.

Låt hemmet grönska

Ett tips för att sätta färg på hemmet är att inreda med växter och blommor. Ståtliga palmer och monstera-växter i stora krukor ger en snygg inramning till vardagsrummet. En klättrande murgröna í köksfönstret ramar in och ger en mysig atmosfär. Den som vill bryta av med färg kan prova sig fram med orkidéer och hortensior, vars vackra kulörer bryter av mot enfärgade väggar och möbler.

Hitta din egen stil

Att inreda sitt hem efter de allra senaste trenderna och vad som syns på sociala medier samt i inredningstidningar är inte alltid passande. Det handlar om att hitta en stil som passar både bostaden och ens egen personlighet. Om du är en person som tycker om att omge dig med minnen är det också så du ska inreda ditt hem. Är du däremot en trendspanare av rang kan inredningsbutikernas senaste designprylar passa väl in. Våga prova dig fram och hitta din alldeles egna unika stil.