Publicerat den

Inreda med snygga posters

Posters från Text & Art

Posters är verkligen i tiden. Utbudet är större än någonsin och i nästintill varje ung persons hem finns en eller flera posters. Oftast återfinns de inramade på väggarna. Det är ganska ovanligt med klassiska affischer fästa med häftstift nuförtiden.

Det är inte konstigt att posters har blivit så populära. Det är billig konst som kräver väldigt lite jobb. Man köper posters i passande storlekar och ramar in. Det är dessutom oerhört enkelt att hänga dem på väggen sedan. Det behövs sällan något större ingrepp utan räcker med en skruvdragare, plugg och passande skruv. Om inte annat finns det enkla tavelhängare som man bara spikar dit.

Tavelväggar blir allt populärare

Många unga människor har använt sin kreativitet och skaffat en tavelvägg. En tavelvägg är när man använder sig av två eller flera tavlor/posters och skapar en strukturerad väggdekoration. Man kan hänga tavlorna symmetriskt, skapa ett mönster eller hänga helt fritt. Men nyckeln är att det ska finnas en symbios och tavlorna ska passa ihop. En del täcker till och med hela väggar med ramar.

Grafiska posters vs textposters

De två populäraste modellerna på affischer idag är de s.k. grafiska affischerna, där det helt enkelt är ett fotografi eller motiv. Ofta en byggnad, naturmotiv eller porträtt. Här är Desenio en av marknadens största aktörer.

En textposter består istället främst av text och typografi. Det kan vara till exempel ett citat, visdomsord eller ordspråk. Men det kan också vara personliga födelsetavlor bestående av årtal eller namn. Ja här sätter bara fantasin gränser. När det kommer till det här segmentet är Text & Art en av de mer framstående butikerna.

Hur viktigt är pappret?

Många posters håller tyvärr lite för dålig kvalitet. Ofta är det ett tunt papper som lätt blir skadat vid uppsättning. Det är också vanligt att tryckkvaliteten är svag, vilket gör att din tavla kan bli t.ex. solblekt.

Även om en affisch kanske inte är en så stor investering bör du undersöka kvaliteten på det företags posters som du tänkt köpa. En måttstock är att du inte bör köpa en affisch som är tryckt på ett papper under 160 gram per kvadratmeter (ett vanligt a4-papper i skrivaren är oftast 80 gram).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *